perjantai 22. syyskuuta 2017

Takkahuone / makuuhuone

 Kuvasin takkahuonetta, miltä se nyt näyttää. Tähän huoneeseen tulee laajennusosa ja uusi keittiö eli ikkunoista huone jatkuu noin 5 metriä rannalle päin. Huone on erittäin vaikea sisustaa ja kun se on nyt makuuhuone/takkahuone/tv-huone, niin huonekalujen sijoittaminen ei ole helppoa ja järjestystä olenkin vaihtanut useaan kertaan. Olen myynyt tosi paljon vanhoja huonekaluja pois mökiltä, samoin sisustustavaraa ja verhoja sekä tyynyjä, jotta olisi helpompi aloittaa remontti ja vaihtaa sisustusta.  Lipaston kohdalle tulee oviaukko eteiseen ja vanha takka puretaan, koska se on epäkäytännöllinen ja ei sopisi uuteen keittiöön. Ja tilalle tulee joko nykyisen keittiön tulikiven leivinuunitakka tai kokonaan uusi. Nykyinen oviaukko suljetaan (kuva alla) ja tälle seinälle tulee hella, liesi ja allastaso.  Ikkuna poistetaan ja muutetaan eri paikkaan, katsotaan säilytetäänkö vanhat ikkunat vai ostetaanko uusvanhat ikkunat eri paikalle. Portaat tulevat myös eri paikkaan ja portaiden aukkoa hieman suurennetaan.


 Tässä on näkymät järvelle päin, mihin laajennusosa tulee. Kaksi isoa ikkunaa järvelle päin, alhaalla näkyvä varasto siirretään toiseen paikkaan. Nyt tuossa on vielä jäljellä ovi parvekkeelle, jonka olemme jo purkaneet pois.
 Tämä ikkuna myös siirretään ja tähän tulee ovi pesuhuoneeseen ja saunaan, jolloin saamme uudesta saunasta myös ikkunan järvelle. Allaolevassa kuvassa oleva seinäpalkki poistetaan suurimmaksi osaksi, jos voi poistaa. Isoja muutoksia, oliskohan helpompi rakentaa kokonaan uusi talo :) 
Tässä kuvassa näkyy pikkulampi, joka olisi myös tarkoitus laittaa kuntoon. Kesällä siellä on vain sammakoita. Olemme sen tyhjentäneet kerran, jotta näimme kuinka syvä se on ja miten se kannattaisi puhdistaa ja kunnostaa. Ei onneksi kovin syvä ja suodatinkangs pohjalle ja kiviä reunalle. Jotain kivoja istutuksia lammen reunalle, saniaisia ja rantakasveja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti