keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Keittiösuunnitelmia

 Olen alkanut tehdä keittiösuunnitelmia, joista tässä yksi luonnos, johon teen vielä muutoksia. Iso astiakaappi voisi olla myös vastapäätä seinää ja tumma, jolloin se tulisi paremmin esille.  Mittasuhteet eivät kuvassa vielä ihan tarkkoja, koska uusi keittiö tulee laajennusosaan. Laajennusosa tulee nykyiseen takkahuoneeseen. Päätyseinä järvelle on 5 metriä korkea, johon tulee kaksi isoa ikkunaa ja samalle seinälle ovi terassille. Keittiö on tärkein huone, jossa yleensä vietämme aikaa ja sen vuoksi suunnittelemme siitä tarpeeksi tilavan, johon mahtuu iso lankkupöytä ja kymmenen tuolia pöydän ympärille. Kuvasta puuttuu portaat yläkertaan, jotka tulevat vasemmalle puolelle. 
Kahdelle seinälle teemme tiililaatoista muuratun seinän, jossa saa rosoisuu näkyä. Haluan integroidut kodinkoneet ja ison astiakaapin, muuten kaappitilaa on mielestäni riittävästi ja yläkaappeja en halua liikaa, jottei siitä tule raskaan näköinen. 
Vanhat ikkunat säilytämme, mutta siirrämme ne eri paikkaan. Tällä hetkellä olevan tulikiven leivinuunitakan ajattelimme siirtää uuteen keittiöön ja tuo väliseinä lähtee pois. Makuuhuoneeseen riittää pienempi tunnelmallinen takka, joka ei ole niin massiivinen. Keittiöstä pääsee pesuhuoneeseen ja saunaan, jonka teemme myös uuteen laajennusosaan. Saunasta on myös näkymät järvelle päin. Ja nykyinen sauna/pesuhuone yhdistetään eteiseen, jossa ei tällä hetkellä ole juurikaan tilaa.
Keittiön tilalle tulee makuuhuone ja toiselle puolelle pieni kodinhoitohuone. Isoja muutoksia, joita on hyvä talven aikana suunnitella ja tehdä suunnitelmia. 
Olisi kiva kuulla vinkkejä, mikä olisi hyvä keittiönlattia ja miksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti