sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Viikunahilloa

 Viime jouluna tein itse vaniljaista viikunahilloa ja tänä jouluna tein uudelleen, tosi hyvää erilaisten juustojen kanssa. Sopii hyvin joulun herkkukoriin ja siihen muutama juusto mukaan, ihana lahjaidea.

 Tässä ohje, joka on helppo ja nopea valmistaa:

Viikunahillo
n. 1 litra valmista hilloa 

400 g kuivattuja viikunoita
8 dl vettä
1 vaniljatanko
400 g hillosokeria 

Ota viikunoista pois kova kanta ja paloittele viikunat esim. saksilla. Laita viikunat kattilaan ja lisää joukkoon avattu vaniljatanko (ei siemeniä pois) sekä vesi. Peitä kannella ja anna maustua vähintään pari tuntia. Minä pidin jääkaapissa maustumassa yön yli.

Keitä sitten miedohkolla lämmöllä puolisen tuntia, kansi raollaan. Ota vaniljatanko pois kattilasta. Nosta kattila siksi aikaa sivuun levyltä ja soseuta varovasti viikunat sauvasekoittimella. Mittaa joukkoon hillosokeri. Keitä vielä ilman kantta 10-15 minuuttia. Jäähdytä hillo ja laita lasipurkkeihin. 

Tästä ohjeesta sain neljä lasipurkkia viikunahilloa.






Nämä pyörätin valmiista torttutaikinasta, väliin laitoin nyhtöpossua, juustoraastetta ja persiljaa. Ihania pikkuherkkuja tarjottaviksi vaikka juustojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti