torstai 7. tammikuuta 2016

Uudenvuoden kokkailuja

 Piirakoihin minulla ei ole tiettyä ohjetta vaan se syntyy mistä milloinkin. Tämä piirakka onnistui hyvin ja pohjana on kermaviilipohja, josta tulee pehmeä. Täytteeksi laiton paistettua kanaa ja keitetyt parsakaalet, lisäksi kananmunan, kermaa, yrttituorejuustoa ja juustoraastetta. Tästä tuli tosi mehevä ja ruokaisa piirakka.

 Keittiössä sohva palautui takaisin entiselle paikalle, kun ei toiminut ruokailuryhmän yhteydessä ikkunan edessä. Levitettävä sohva toimii myös vierassänkynä, joten se on paremmassa paikassa tässä.

 Uutena vuotena teimme alkupalaksi erilaisia täytteitä ruisnappien ja patonkien päälle. Tässä muutama ohje;

Lohiherkku: 150 g kylmäsavulohta tai lämminsavulohta, nippu tuoretta tilliä (1 dl), 150 g ranskankermaa, 200g kylmäsavulohituorejuustoa tai ruohosipulituorejuustoa, sitruunapippuria (suolaa). Nämä kaikki sekoitetaan tehosekoittimella sekaisin tai Tupperin pikakokilla. Sopii myös uuniperunan täytteeksi.

Tonnikalalevite: 1 prk tonnikalaa, kapriksia tai 2-3 suolakurkkua, 1-2 dl majoneesia. Todella maukas levite varsinkin ruisnappien tai ruisleivän päällä.

Salaatille tein itse taivaallisen salaattikastikkeen: 1 paprika, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 3/4 dl sokeria, 3 rkl sinappia, 3/4 dl omenaviinietikkaa, 1 tl suolaa, 1 tl basilikaa, 1/2 tl mustapippuria, 1 prk tomaattisosetta (pyrettä) ja 3 dl öljyä. Hienonsin pikakokissa paprikan ja sipulit soseeksi. Lisäsin muut aineet paitsi öljyn viimeisenä vähitellen.


 Ihanat smoothiet maistuvat joulun jälkeen ja ne on tosi helppo tehdä. Tässä sekoitin keskenään purkin rahkaa, mustaherukoita, mansikoita, banaanin ja hieman maitoa sekä makeutin stevia sokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti